Ingredientai
- Kiaušiniai 2 vnt. dideli
- Miltai 2 valg. š.
- Pienas 100 ml
- Voveraitės (pusė nedidelio indelio marinuotų) 1 vnt.
- Mėgstami kapoti žalumynai (krapai, petražolės, bazilikai) 2 valg. š.
- Sviestas 2 valg. š.
- Svogūnai 1 vnt.
- Grietinėlė 50 ml
- Kumpis 150 g rūkyto
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį šviežiai maltų
- Čiobreliai 20 g pagal skonį šviežių
Kaip gaminti
1. Svogūną nulupkite, smulkiai sukapokite, pakepinkite šaukšte sviesto. Kai svogūnai dailiai pagels, sumeskite kumpio juosteles ir dar kelias minutes pakepinkite, suverskite gerai nuvarvintas voveraites, supilkite grietinėlę, viską pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
2. Kiaušinius išplakite su pienu, miltais, pipirais ir druska.
3. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, supilkite kiaušinių plakinį, suberkite prieskonines žoleles ir iš abiejų pusių iškepkite. Karštą omletą dėkite į lėkštę, į vidurį pilkite voveraičių padažo ir perlenkite pusiau.
4. Tiekite apibarstytą kapotais čiobreliais. Valgykite su mėgstama skrudinta duona.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita