Ingredientai
- Vištienos sultinys 1 l
- Ryžiai 400 g
- Vištiena 300 g virtos arba keptos
- Pievagrybiai 200 g
- Svogūnai 1 vnt.
- Pomidorai 2 vnt. 200 g
- Paprikos 1 vnt. raudonoji 150 g
- Žirniai 1 st. gali būti ir šaldyti
- Aitrioji paprika 1 vnt. 20 g
- Česnakai 2 skiltelės
- Aliejus 4 valg. š.
- Ciberžolė 1 arbat. š. žiupsnelis; arba šafranų
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. maltų; pagal skonį
Kaip gaminti
1. Gilioje keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus ir jame pakepinkite smulkiai sukapotus svogūnus. Sudėkite nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus pomidorus, juostelėmis supjaustytą vištieną, žirnelius ir viską troškinkite 10 min. Tada sudėkite juostelėmis supjaustytas paprikas ir troškinkite dar 5 min.
2. Karščiui atspariame inde įkaitinkite likusį aliejų, suberkite nuplautus ryžius ir nuolat maišydami sudėkite su prieskoniais sutrintus česnakus, perpus perpjautus pievagrybius. Supilkite sultinį, sudėkite kitoje keptuvėje ištroškintus produktus, išmaišykite ir troškinkite 10 min. (jei skystis greitai išgaruoja, įpilkite verdančio vandens).
3. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C, įdėkite indą su troškiniu, orkaitę išjunkite ir neatidarykite 10–15 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Ispanų