Ingredientai
- Špinatai 50 g sauja - žaliems blynams
- Vanduo 300 ml 250 ml žaliems ir 50 ml raudoniems blynams
- Kiaušiniai 4 vnt. po vieną - visų spalvų blynams ir įdarui
- Miltai 12 valg. š. po 4 valg. š. - visų spalvų blynams
- Druska 20 g po žiupsnelį - visų spalvų blynams ir 1 arbat. š. - įdarui
- Aliejus 80 ml po 1 valg. š. į visų spalvų blynų tešlą ir apie 50 ml kepimui
- Morkos 250 g 250 ml morkų sulčių - oranžiniams blynams
- Burokėliai 200 g 200 ml burokėlių sulčių - raudoniems blynams
- Varškė 600 g įdarui
- Grietinė 2 valg. š. įdarui
- Sviestas 50 g įdarui
- Svogūnai 1 vnt. didesnis - įdarui
- Šaldyti žirneliai 100 g įdarui
- Petražolės 50 g sauja šaldytų - įdarui
- Bazilikai 1 arbat. š. džiovintų - įdarui
- Raudonėliai 1 arbat. š. žiupsnelis džiovintų - įdarui
Kaip gaminti
1. Iš visų išvardytų produktų pasiruoškite tešlas blynams atskiruose dubenyse.
2. Į įkaitiną su aliejumi keptuvę pilkite šiek tiek vienos spalvos tešlos, kiek palaukite, pilkite kitos, paskui trečios. Šiuos trispalvius blynus kepkite kaip įprastus.
3. Svogūną pakepinkite svieste, sukrėskite į varškę, pagardinkite prieskoniais, pasūdykite, įmuškite kiaušinį, įkrėskite grietinę, atšildytus žirnelius, petražoles ir gerai išmaišykite. Torto formoje dėkite po blyną ir vis pertepkite įdaru.
4. Blynų tortą kepkite 180 laipsnių karščio orkaitėje 40 min. pridengtą. Papuoškite.
Autorės nuotr./Patriotiškas blynų tortas |
Skanaus!
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Lietuvių