Ingredientai
- Bulvės 5 vnt.
- Porai 2 vnt.
- Svogūnai 1 vnt.
- Sviestas 2 valg. š.
- Daržovių sultinys 1 l
- Grietinėlė 200 ml
- Grietinė 4 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
- Svogūnų laiškai 20 g papuošti
Kaip gaminti
1. Baltąją poro dalį supjaustykite griežinėliais. Nuplaukite ir nuskuskite bulves, supjaustykite stambiais griežinėliais, susmulkinkite svogūną.
2. Puode įkaitinkite sviestą. Trumpai apkepkite jame svogūnus ir porus, vėliau įmaišykite ir patroškinkite bulves. Neperkepkite, daržovės neturi apskrusti.
3. Supilkite sultinį, užvirinkite, sumažinkite ugnį, uždenkite puodą ir virkite, kol bulvės sukris.
4. Nukelkite puodą nuo ugnies, palaukite, kol sriuba šiek tiek pravės, sugrūskite elektriniu grūstuvu. Įmaišykite grietinėlę, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir prieš patiekiant dar kartą užkaitinkite sriubą. Pagardinkite šaukštu grietinės, papuoškite kapotais svogūnų laiškais arba porų griežinėliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vaikams
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita