Ingredientai
- Miltai 250 g
- Mielės 20 g apie pusė pakelio
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Cukrus 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Raudonasis svogūnas 2 vnt.
- Česnakai 4 skiltelės
- Alyvuogės 50 g saujelė juodųjų alyvuogių be kauliukų
- Kumpis 2 riekės vytintas
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis šviežiai maltų
- Raudonėliai 1 arbat. š.
- Gražgarstės 20 g kelios saujelės šviežių
Kaip gaminti
1. Miltus suberkite į dubenį, viduryje padarykite duobutę, į ją sudėkite trupintas mieles, suberkite cukrų ir druską, įpilkite 4 šaukštus šilto vandens. Mielių masę lengvai ištrinkite, tada ant viršaus berkite miltų, dubenį uždenkite drobiniu rankšluostėliu ir palikite šiltoje vietoje apie 45 min. – tešla turi pakilti.
2. Į pakilusią tešlą supilkite apie pusę stiklinės vandens, šaukštą aliejaus, virtuvės kombainu užmaišykite vientisą tešlą, aptepkite ją aliejumi ir dar dviem valandoms palikite pakilti.
3. Iš paruoštos tešlos iškočiokite norimo dydžio nestorus papločius. Kiekvieną jų aptepkite aliejumi, ant viršaus dėkite plonyčių svogūnų griežinėlių, vytinto kumpio gabalėlių, smulkintų česnakų ir alyvuogių puselių. Berkite pagal skonį druskos, pipirų, raudonėlių.
4. Picą kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min. Tiekite ant kiekvienos uždėjusi po saujelę gerai nusausintų gražgarsčių.
Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant tešlos kildinimo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų