Ingredientai
- Pievagrybiai 200 g nedidelių
- Svogūnai 1 vnt.
- Miltai 1 valg. š.
- Grietinėlė 50 ml
- Vanduo 50 ml
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Krapai 10 g ryšulėlis
- Laurų lapai 1 vnt.
- Sviestas 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Svogūną supjaustykite ir pakepinkite svieste, kol taps permatomi.
2. Suberkite į keptuvę smulkintus pievagrybius ir nuolat maišydama patroškinkite.
3. Intensyviai maišydama įberkite miltus, ir dar šiek tiek pakepinkite.
4. Supilkite grietinėlę, pakaitinkite, tuomet supilkite vandenį. Maišydama pakaitinkite, kol ims burbuliuoti, pasūdykite, pagardinkite pipirais, smulkintais krapais, kelias minutes patroškinkite ant silpnos ugnies.
5. Nukaiskite, uždenkite dangčiu ir palikite penkioms minutėms, kad prisigertų prieskonių aromato. Tuomet galite tiekti su mėgstamu patiekalu.
6. Šis padažais puikiai tinka su įvairiais bulvių, mėsos, miltų, kruopų patiekalais, taip pat su troškintomis daržovėmis.