Ingredientai
- Lęšiai 1 st. 1,5 st. raudonųjų lęšių
- Svogūnai 1 vnt. vidutinio dydžio
- Česnakai 2 skiltelės
- Morkos 1 vnt. vidutinio dydžio
- Aliejus 2 valg. š.
- Laurų lapai 1 vnt.
- Mairūnas 4 g džiovintų mairūnų arba raudonėlių
- Daržovių sultinys 2 st. arba vištienos
- Citrinos 1 vnt. 2 valg. š. sulčių
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis šviežiai maltų
- Kmynai 1 arbat. š.
- Grietinė 4 valg. š.
Kaip gaminti
1. Lęšius perrinkite, nuplaukite po tekančiu vandeniu, nuvarvinkite.
2. Puode storu dugnu arba gilioje keptuv4je įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkiai pjaustytus svogūnus, trumpai pakepinkite, kol svogūno gabalėliai taps perregimi.
3. Išspauskite česnaką, sudėkite griežinėliais pjaustytas morkas, dar truputėlį pakepinkite, sudėkite lęšius, supilkite sultinį, įmeskite laurų lapą, pagardinkite mairūnais arba raudonėliais. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite, kol suminkštės lęšiai.
4. Baigiant virti pasūdykite sriubą, pagardinkite pipirais ir citrinos sultimis. Jei sriuba per tiršta, įpilkite dar sultinio arba vandens.
5. Kmynų sėklas trumpai paskrudinkite sausoje keptuvėje. Išpilstykite sriubą į dubenėlius, ant viršaus užberkite kmynų sėklų. Pagardinkite šaukštu liesos grietinės.
Kulinaro patarimas. Kad lęšiai greičiau išvirtų, 2–3 valandas palaikykite juos vandenyje. Raudonieji lęšiai greičiausiai suminkštėja, todėl labiausiai tinka sriuboms ir košėms gaminti. Troškiniams ir mišrainėms derėtų rinktis žaliuosius arba ruduosius lęšius.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita