Ingredientai
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 1 vnt. pakelis
- Fetos sūris 100 g
- Grietinė 4 valg. š.
- Česnakai 2 skiltelės
- Sūris 100 g tarkuoto parmezano
- Alyvuogės 1 vnt. didesnis indelis morkomis, paprikomis ar krevetėmis įdarytų žaliųjų alyvuogių
- Įvairūs kapoti žalumynai (petražolės, krapai) 50 g
- Bazilikai 20 arbat. š. keli švieži lapeliai
- Balzaminis padažas (natūralaus skonio) 50 g
Kaip gaminti
- Tešlą atšildykite, kaip nurodyta ant pakuotės, tada supjaustykite norimo dydžio stačiakampiais gabalėliais.
- Česnaką nulupkite, susmulkinkite. Žalumynus nuplaukite, sukapokite. Česnakus ir žalumynus gerai išsukite su feta ir grietine. Masę pagal skonį pasūdysite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
- Ant tešlos kraštelių tepkite fetos įdaro, pyragaičių kraštelius suimkite ir kiek užlenkite.
- Ant viršaus berkite tarkuoto parmezano, dailiai išdėliokite labai gerai nuvarvintų ir nusausintų alyvuogių.
- Kepkite pyragaičius gerai įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Tiekite su balzaminiu padažu ir bazilikų lapeliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita