Ingredientai
- Bulvės 8 vnt.
- Svogūnai 4 vnt.
- Varškės sūris 200 g arba ožkų pieno sūris
- Grietinė 300 ml
- Sviestas 150 g
- Česnakai 3 skiltelės
- Džiūvėsiai 50 g
- Čiobreliai 1 arbat. š.
- Kalendros 1 arbat. š.
- Petražolės 1 arbat. š.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. šviežiai malti pagal skonį
Kaip gaminti
1. Bulves nulupkite, supjaustykite plonyčiais griežinėliais.
2. Ožkų pieno sūrį susmulkinkite, elektriniu plakikliu iki vientisos masės išplakite su grietine ir smulkintu česnaku.
3. Kepimo skardą ištepkite riebalais, pabarstykite džiūvėsėliais.
4. Svogūnus nulupkite, supjaustykite griežinėliais.
5. Į paruoštą kepimo skardą eilėmis išdėliokite bulves, jas pasūdykite, pagardinkite žalumynais ir pipirais, tada dėkite svogūnus, pilkite po truputį sūrio ir grietinės plakinio, vėl dėliokite bulves, berkite prieskonius ir pilkite sūrio plakinį.
6. Paruošusios viršutinį sluoksnį, ant viršaus išdėliokite sviesto gabalėlius.
7. Indą su apkepu uždenkite folija ir kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
Kulinaro patarimas: jeigu apkepą norite kepti trumpiau, bulves prieš tai galite apvirti arba apkepti keptuvėje.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita