Ingredientai
- Pomidorai 600 g įvairūs
- Česnakai 2 skiltelės
- Kaparėliai 1 valg. š.
- Kedrinės pinijos 1 valg. š.
- Miltai 100 g
- Sūris 50 g tarkuotas, kietasis
- Sviestas 50 g tešlai ir gabalėlis formai patepti
- Provanso žolelių prieskoniai 1 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Rudasis cukrus 1 arbat. š. žiupsnelis
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š. pomidorams kepti
- Raudonėliai 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Patepkite formą sviestu.
2. Pomidorus įpjaukite kryžmai, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 2–3 minutes, tada nulupkite ir supjaustykite, raudonėlį ir česnakus sukapokite.
3. Sudėkite pomidorus į keptuvę su įkaitintu alyvuogių aliejumi ir kepkite, kol nugaruos skystis. Sudėkite česnako skilteles ir raudonėlius.
4. Paruoškite tešlą: sutarkuokite sviestą, suberkite miltus, sūrį, druską ir „Provanso“ žoleles.
5. Viską sutrinkite iki smulkių trupinių.
6. Sudėkite įdarą į formą, įberkite kaparėlių. Lygiu sluoksniu užberkite trupinius.
7. Kepkite trupiniuotį mažose formelėse iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių, viršus turi gražiai apskrusti. Tiekti galima su mocarela.
Trupiniuotį gamino kulinarė E. Monkevič
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Žaidžiame virtuvę“
- Noriu patiekalo: Apkepai, Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita