Ingredientai
- Jautiena 600 g minkštos mėsos (jautienos, vištienos, kiaulienos)
- Svogūnai 1 vnt. didelis
- Česnakai 2 skiltelės
- Sužiedėjusi bandelė 1 vnt.
- Vanduo 2 valg. š.
- Vorčesterio padažas 1 valg. š.
- Pomidorų padažas 1 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį
- Maltos mėsos prieskoniai (pagal skonį) 1 žiupsnelis
- Sviestas 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Svogūną ir česnakus nulupkite, susmulkinkite ir, kol dailiai pagels, apskurdinkite svieste.
2. Mėsą nuplaukite, nusausinkite, sumalkite mėsmale, sumaišykite su atvėsintais svogūnais, vandenyje išmirkyta sužiedėjusia bandele, prieskoniais, padažais ir nors valandai pastatykite į šaldytuvą, kad pasimarinuotų.
3. Iš marinuotos mėsos formuokite rutuliukus, juos verkite ant vandenyje išmirkytų konditerinių iešmelių, plačiu šepetėliu aptepkite aliejumi ir vis pavartydama kepkite ant grotelių apie 10 min.
4. Jei grotelių neturite, maltinukus galite kepti orkaitėje, tik iškeptus būtinai padėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalai.
5. Tiekite su mėgstamu garnyru – bulvėmis arba ryžiais ir šviežiomis daržovėmis.
Pagaminsite per 25 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko)
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita