Ingredientai
- Miltai 150 g
- Sviestas 100 g pusė pakelio
- Mėlynųjų pelėsių sūris 75 g
- Druska 1 arbat. š. stambios jūros druskos pagal skonį
Kaip gaminti
1. Sviestą atšaldykite kameroje, sutarkuokite burokine tarka ir sumeskite į plakti skirtą indą.
2. Sūrį susmulkinkite šakute ir sumeskite į indą.
3. Suberkite miltus ir minkykite, kol išeis vientisa tešla.
4. Iš paruoštos tešlos suformuokite ritinį, suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir valandą laikykite šaldytuve.
5. Išėmusi tešlą iškočiokite, gėlytės formele išspauskite sausainėlius, juos išdėliokite sviestiniu popieriumi išklotoje kepimo skardoje maždaug 3 cm atstumu vieną nuo kito.
6. Sausainėlių viršų saikingai pabarstykite rupia druska.
7. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
Pagaminsite per 45 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita