Ingredientai
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Sviestas 2 valg. š. kambario temperatūros
- Miltai 300 g
- Vanduo 1 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Česnakų ir žolelių prieskonių mišinys: (arba kiti mėgstami prieskoniai) 1 valg. š.
- Kmynai 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Pirmiausia sutarkuokite arba šaukštu sutrinkite kambario temperatūros sviestą ir sukrėskite jį į miltų, druskos ir prieskonių mišinį.
2. Įpilkite šlakelį vandens, įmuškite kiaušinius, išminkykite tešlą ir palaikykite ją valandą arba kelias šaldytuve. Išėmusios iš šaldytuvo, atgnybkite nedidelį gabalėlį tešlos. Sukite jį tarp delnų, kol gausite pailgą vienodo pločio juostelę.
3. Dviejų vienodo ilgio juostelių galus suspauskite pirštais ir sukite juosteles. Galite padaryti ir vieną ilgą juostelę, tik tuomet perlenkite ją ir vėl sukite vieną galą su kitu. Susuktus juostelių galus užspauskite, kad neišsivyniotų.
4. Susuktas lazdeles dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, aptepkite kiaušinio plakiniu ir apibarstykite recepte nurodytais arba mėgstamais prieskoniais.
5. Kepkite apie 20 min. iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje, kol sukučiai gražiai pagels.
Skanaus!
Plačiau skaitykite: „Džiazuojame“ virtuvėje: pikantiški sukučiai
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita