Ingredientai
- Svogūnai 400 g
- Duona 4 vnt. riekių batono
- Mėsos sultinys 1 l
- Sviestas 3 valg. š.
- Vynas 200 ml baltojo
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
- Muskatas 1 arbat. š. pagal skonį
- Sūris 100 g tarkuoto
Kaip gaminti
1. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Į gilią keptuvę įdėkite šaukštą sviesto, įpilkite porą šaukštų mėsos sultinio ir suberkite svogūnus. Keptuvę uždenkite dangčiu, svogūnus pamaišydama troškinkite ant silpnos ugnies apie 30 min., kol pagels, – jeigu svogūnai paruduos, sriuba bus karti.
2. Batono riekes iš abiejų pusių paskrudinkite ištirpintame svieste.
3. Į troškintus svogūnus supilkite vyną, truputį pakaitinkite, paskui supilkite likusį sultinį. Pagardinkite sriubą druska, pipirais ir tarkuotu muskato riešutu. Kai sriuba užvirs, išpilstykite ją į karščiui atsparius dubenėlius.
4. Ant viršaus uždėkite paskrudintą batono riekę ir užberkite ant jos tarkuoto sūrio. Dubenėlius sudėkite į įkaitintą orkaitę. Sriuba turi šusti aukštoje temperatūroje, kol išsilydys sūris. Svogūnų sriubą būtiną patiekti karštą.
Plačiau skaitykite: Vakarienei – šilta sriuba!
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Prancūzų