Ingredientai
- Sviestas 50 g ir 3 valg. š. kremui
- Cukrus 1 st.
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Muskatas 1 arbat. š. maltų
- Soda 1 arbat. š.
- Miltai 1 st.
- Graikiniai riešutai 100 g
- Obuoliai 300 g smulkiai pjaustytų
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. ir 5 g kremui
- Vanduo 2 valg. š. karšto
- Sūris 100 g „Philadelphia“, kremui
- Miltelinis cukrus 300 g kremui
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Ištepkite apskritą kepimo formą sviestu. Sumaišykite 50 g grietinėlės sviesto su cukrumi, kiaušiniu, druska, cinamonu, muskato riešutu, soda, miltais, obuoliais, graikiniais riešutais, vaniliniu cukrumi ir karštu vandeniu nurodyta tvarka. Tešla turi būti tiršta. Ją supilkite į paruoštą formą ir kepkite 45 min.
2. Patiekite su kremu iš „Philadelphia“ sūrio. Išmaišykite sūrį, sviestą, cukraus pudrą ir vanilinį cukrų iki vientisos masės ir aptepkite iškeptą pyragą.