Ingredientai
- Miltai 500 g kvietiniai
- Pienas 200 ml
- Mielės 20 g šviežios
- Druska 1 arbat. š.
- Kiaušiniai 2 vnt. 1 -aptepti
- Cukrus 2 valg. š.
- Sviestas 250 g
Kaip gaminti
1. Dubenyje mieles ir cukrų ištirpinkite piene. Mišinį palikite15–20 minučių, kad mielės pradėtų kilti.
2. Miltus persijokite ir su druska suberkite į pieną ir mieles. Supilkite išplaktą kiaušinį ir 6–7 minutes minkykite. Dėkite tešlą į aliejumi išteptą dubenį ir palikite 1,5 valandos, kad pakiltų.
3. Pakilusią tešlą gerai išminkykite, suvoliokite į rutulį ir 30–60 minučių padėkite į šaldytuvą.
4. Sviestą dėkite tarp dviejų kepimo popieriaus lapų ir kočėlu išmuškite iki 1 cm storio stačiakampio. Iš atvėsusios tešlos ant miltuoto stalo iškočiokite stačiakampį, kiek didesnį nei sviesto.
5. Ant tešlos lakšto klokite sviesto stačiakampį, o kraštus užlankstykite, kad sviesto nebūtų matyti. Tešlą apverskite ir, gausiai barstydami miltais, kad nepriliptų prie stalo, iškočiokite 1–1,5 cm storio stačiakampį. Vieną kraštą užlenkite iki vidurio, o ant viršaus – kitą. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir 30 minučių įdėkite į šaldytuvą.
6. Iš šaldytuvo ištrauktą atvėsusią tešlą pasidėkite taip, kad užlenktas kraštas būtų Jūsų kairėje, o laisvas – dešinėje pusėje. Vėl iškočiokite 1–1,5 cm storio stačiakampį, taip pat sulankstykite ir vėl padėkite 30 minučių į šaldytuvą. Tokį procesą pakartokite dar bent vieną kartą.
7. Šitaip paruoštą tešlą pasidėkite ant gausiai miltuoto stalo, iškočiokite 3–4 mm storio lakštą ir supjaustykite trikampiais. Iš jų susukite ragelius, uždenkite ir 30 minučių pakildykite.
8. Raguolius aptepkite kiaušinio plakiniu ir 15–20 minučių kepkite 230 laipsnių orkaitėje.
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“ |
Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Prancūzų