Ingredientai
- Kalendros 70 g lapelių
- Mėtos 30 g lapelių
- Petražolės 30 g lapelių be kotelių
- Svogūnų laiškai 15 g
- Česnakai 2 skiltelės
- Sultys 45 ml citrinų
- Medus 30 g auksaspalvio sirupo arba skysto medaus
- Aliejus 50 ml 50–100 ml (nelygu, kokio tirštumo pagardo norite)
- Druska 1 arbat. š.
- Aitrioji paprika 1 vnt. maža (nebūtinai)
Kaip gaminti
1. Žoles, aitriąją papriką (jei naudojate) bei česnaką supjaustykite ir sutrinkite trintuvu.
2. Supilkite citrinų sultis ir auksaspalvį sirupą, suberkite druską. Viską gerai išmaišykite ir sudėkite į švarų stiklainį.
3. Prieš patiekiant laikykite šaldytuve mažiausiai valandą.
4. Šaldytuve chimichurri galima laikyti 3–4 dienas.
Plačiau skaitykite: Gardžiausi pasaulio pagardai
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Padažai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Amerikiečių