Ingredientai
- Grietinė 500 ml riebios
- Cukrus 100 g
- Citrinos 1 vnt. nutarkuotų pusės citrinos žievelių
- Želatina 2 arbat. š.
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Vanilinis cukrus 1 žiupsnelis
- Migdolų esencija 1 žiupsnelis
- Vyšnios 200 g arba kitokių uogų
- Miltelinis cukrus 2 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Želatiną užmerkite ir palikite, iki išbrinks.
2. Kiaušinius gerai nuplaukite, baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius iki vientisos masės išplakite su paprastu ir vaniliniu cukrumi.
3. Želatiną ištirpinkite mažame puodelyje, tada supilkite trynių plakinį ir nuolat maišydama kaitinkite, iki cukrus ištirps ir masė pasidarys vientisa. Ataušinkite.
4. Grietinę krėskite į gilų dubenį, pagardinkite migdolų esencija, nutarkuotomis citrinų žievelėmis ir šluotele po truputį įplakite trynių ir želatinos masę.
5. Baltymus išplakite iki standžių putų ir labai atsargiai įmaišykite į grietinės masę.
6. Pudingą su milteliniu cukrumi apibarstytomis vyšniomis sluoksniuokite į stiklinius indelius ir per naktį palaikykite šaldytuve.
Pagaminsite per 45 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų