Ingredientai
- Varškė 800 g riebios
- Kiaušiniai 5 vnt.
- Sviestas 4 valg. š.
- Cukrus 70 g
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. pagal skonį
- Citrinos 1 vnt. nutarkuotų pusės citrinos žievelių
- Ryžių miltai 2 valg. š.
- Manai 2 valg. š.
- Grietinėlė 150 ml riebios
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Razinos 100 g besėklių
- Cukrintiniai 100 g
- Brendis (arba romas) 50 ml
- Apelsinai 1 vnt. griežinėliai papuošimui
- Mėtos 1 arbat. š. lapelių papuošimui
- Miltelinis cukrus 1 arbat. š. papuošimui
- Juodasis šokoladas 50 g drožlių papuošimui
Kaip gaminti
1. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius iki vientisos masės išsukite su cukrumi. Baltymus padėkite į šaldytuvą, kad atvėstų.
2. Manų kruopas užpilkite grietinėle ir bent pusvalandžiui palikite, kad šiek tiek išbrinktų.
3. Cukrintinius ir razinas užpilkite brendžiu ir pusvalandžiui palikite.
4. Varškę kelis kartus pertrinkite per sietelį, įmaišykite į trynių ir cukraus masę, gerai išsukite, supilkite brinkytas manų kruopas, 3 šaukštus tirpinto sviesto, suberkite kepimo miltelius, ryžių miltus, vanilinį cukrų, druską, nutarkuotas citrinos žieveles, nuvarvintus mirkytus cukrintinius ir viską gerai išmaišykite.
5. Atvėsintus baltymus išplakite iki purios standžios masės ir labai atsargiai, kabindama šaukštu iš apačios į viršų, įmaišykite į varškės masę.
6. Tešlą krėskite į riebalais išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo formą, ant viršaus dėkite sviesto drožlelių ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
7. Tiekite supjaustytą trikampiais griežinėliais, apibarstytą milteliniu cukrumi, šokolado drožlėmis, su apelsino griežinėliu ir mėtos lapeliu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Apkepai, Desertai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita