Ingredientai
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 1 vnt. pakuotė
- Obuoliai 5 vnt.
- Sviestas 50 g
- Medus 4 valg. š.
- Vynas 100 ml baltojo desertinio
- Migdolai 30 g saujelė migdolų drožlių
- Citrinos 1 vnt. pagal skonį citrinų sulčių
- Cinamonas 1 arbat. š. pagal skonį
- Vaniliniai ledai 500 g
Kaip gaminti
1. Tešlą atšildykite kambario temperatūroje ir supjaustykite vidutinio dydžio stačiakampiais. Jei norite, kad pyragaičiai būtų labai plonu pagrindu, tešlos lakštus galite truputį patempti rankomis, bet labai atsargiai, kad neplyštų.
2. Obuolius nuplaukite ir su visais sėklalizdžiais supjaustykite storokais griežinėliais, tada apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.
3. Obuolių griežinėlius dėkite į keptuvę su įkaitintu sviestu ir apie 3 min. pakepkite.
4. Nedideliame puodelyje medų sumaišykite su vynu, užpilkite ant obuolių ir kaitinkite, iki padažas sutirštės.
5. Ant tešlos stačiakampių berkite po truputį cinamono, sausoje keptuvėje skrudintų riešutų, atsargiai išdėliokite kiek pravėsusius obuolius.
6. Pyragaičius kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje apie 12 min.
Tiekite su vaniliniais ledais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita