Ingredientai
- Sviestas 120 g
- Sausainiai 200 g avižiniai (galima naudoti sausainius „Gaidelis“
- Varškė 400 g
- Aguonos 30 g
- Želatina 20 g
- Jogurtas 300 g
- Grietinė 100 g
- Pienas 100 ml
- Cukrus 100 g
- Vanilinis cukrus 32 g 2 pakeliai
- Kokosų drožlės 2 valg. š.
- Mandarinai 6 vnt. 6–7
- Apelsinai 1 vnt. džiovintos, tarkuotos žievelės
- Vanduo 50 ml šiek tiek šiltas
Kaip gaminti
1. Sausainius susmulkinkite (geriausia elektriniu maišikliu) ir sumaišykite su tirpintu sviestu. Sausainių masę sudėkite į apvalią skardą, tolygiai paskirstykite, suspauskite ir padėkite šaltai.
2. Aguonas sumalkite, supilkite į pieną, užvirinkite ir atvėsinkite.
3. Želatiną 10 min. brinkinkite nedideliame kiekyje šilto vandens.
4. Jogurtą, varškę, cukrų, vanilinį cukrų, grietinę išsukite elektriniu maišikliu. Į varškės masę supilkite aguonas su pienu, suberkite smulkintas apelsino žieveles ir gerai išmaišykite.
5. Išbrinkusią želatiną šiek tiek pašildykite, kad geriau ištirptų, bet neužvirkite. Mišinį atsargiai įmaišykite į varškės masę ir padėkite šaltai.
6. Kai pradės stingti, masę sukrėskite ant avižinių sausainių papločio ir padėkite į šaldytuvą.
7. Mandarinus nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir padenkite jais sustingusio pyrago viršų, apibarstykite kokosų drožlėmis. Pyragas sustings per keletą valandų.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė
Recepto autorė:
„Pyrago mintis. Turbūt ne vienam Kalėdos asocijuojasi su įšalusia žeme, užklota baltu puriu sniegu, mandarinais, džiaugsmu ir šiluma, sklindančia iš artimųjų, ir dovanomis. Visa tai pabandysiu perteikti šiuo pyragu „Sninga“: ruda įšalusi žemė – sausainių pagrindas, jogurtinė želė masė su aguonomis – sniego pusnys, susimaišiusios su mažyčiais žemės gumulėliais bei akmenėliais, mandarinai – džiaugsmas ir šiluma, sklindanti iš žmonių. Juk dabar taip elegantiškai SNINGA (kokosų drožlėmis)!“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Kalėdos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita