Ingredientai
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 350 g
- Kiaušiniai 3 vnt. du tryniai ir kiaušinis
- Pienas 2 valg. š.
- Kriaušės 6 vnt. nedidelės - įdarui
- Graikiniai riešutai 60 g įdarui
- Mėlynųjų pelėsių sūris 150 g įdarui
- Peletrūnas 1 arbat. š. žiupsnelis džiovintų - įdarui
- Klevų sirupas 6 valg. š. įdarui
Kaip gaminti
1. Kriaušes nulupkite, atsargiai išpjaukite sėklalizdžius (vaisiuose turi atsirasti skylė per visą ilgį).
2. Tešlos lakštus apšlakstykite šaltu vandeniu, sudėkite vieną ant kito ir ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite 42 cm x 35 cm dydžio stačiakampį lakštą. Iš jo banguotu peiliu išpjaukite šešis 14 cm x 14 cm dydžio tešlos kvadratus. Juos aptepkite trynių ir pieno plakiniu.
3. Ant kiekvieno kvadrato uždėkite po kriaušę, į jos vidų pridėkite smulkintų riešutų, mėlynojo sūrio trupinių ir peletrūnų mišinio, apšlakstykite klevų sirupu. Tešlos kampus sukelkite virš kriaušių ir užspauskite.
4. Likusią tešlą iškočiokite ir iš jos 4 cm skersmens stikline išspauskite šešis skritulius. Juos uždėkite ant pyragėlių, lengvai prispauskite, aptepkite plaktu kiaušiniu.
5. Pyragėlius sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 35–40 minučių.
Knyga „Vaisiai“ |
Receptas iš knygos „Vaisiai“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai, Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita