Ingredientai
- Parmezano sūris 50 g
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 500 g
- Mocarelos sūris 150 g
- Mėlynųjų pelėsių sūris 50 g
- Paprikos 1 vnt. geltona
- Pomidorai 5 vnt. vidutinio dydžio
- Pomidorų padažas 2 valg. š.
- Bazilikai 1 arbat. š. švieži
- Raudonėliai 1 arbat. š. švieži
Kaip gaminti
1. Nuo paprikos nupjaukite galą su koteliu, išskobkite sėklalizdį, tada supjaustykite žiedais. Pomidorus irgi supjaustykite apvaliais griežinėliais.
2. Atšildytą bemielės sluoksniuotos tešlos lakštą kiek pakočiokite, tada supjaustykite 8 cm skersmens kvadratais ir kiekvieną jų pabadykite šakute.
3. Pomidorų padažą sumaišykite su šaukštu vandens. Įberkite po šaukštelį smulkintų raudonėlių ir bazilikų, tada dar sykį viską gerai išmaišykite. Gauta tyre aptepkite kiekvieną tešlos kvadratėlį.
4. Ant kiekvieno kvadrato dėkite po kelis mocarelos griežinėlius, užberkite smulkinto mėlynųjų pelėsių sūrio, galiausiai – porą žiupsnių tarkuoto parmezano.
5. Uždėkite po paprikos ir pomidoro griežinėlį. Viršų dar kiek apibarstykite tarkuotu parmezanu. Kepkite iki 200 ºC įkaitintoje orkaitėje 15–20 minučių.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita