Ingredientai
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 500 g
- Sūris 250 g fermentinio
- Česnakai 3 skiltelės
- Kalmarai 20 g džiovintų (būna pirkti nedideliais pakeliais „prie alaus“ skyriuose)
Kaip gaminti
1. Tešlą atšildykite ir supjautykite trikampiais (iš jų vėliau ir bus formuojami „rageliai“).
2. Įdarui naudojamą sūrį sutarkuokite, sumaišykite su smulkintais česnakais ir džiovintais kalmarais.
3. Tuomet įdarą dėkite į tą trikampio dalį, kuri yra plačiausia ir suvyniokite „ragelius“, tačiau nepamirškite, kad pradžioje reikia gerai užspausti šonus, kad kepant neišbėgtų sūris.
4. Kepkite apie 20 min. 180 °C temperatūros orkaitėje.
Labai greita ir skanu! Tinka su pienu ar rūgpieniu!
Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita