Ingredientai
- Miltai 300 g aukščiausios rūšies
- Kiaušiniai 2 vnt. dideli
- Vanduo 2 valg. š.
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Druska 15 g 1/2 arbat. š. tešlai ir 1arbat. š. įdarui
- Jautiena 300 g malta
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. malti
- Mėgstami žalumynai 10 g
Kaip gaminti
1. Miltus prasijokite ir iš jų suformuokite duobutę. Įmuškite į ją kiaušinius, suberkite druską, supilkite vandenį, alyvuogių aliejų. Viską gerai suminkykite ir iš tešlos suformuokite rutulį. Jeigu reikia – įberkite daugiau miltų ar įpilkite vandens.
2. Tešlą plonai iškočiokite ir formele ar stikline išspauskite apskritimus.
3. Paruoškite įdarą: svogūną ir česnaką susmulkinkite, patroškinkite keptuvėje, kol gražiai apkeps, sumaišykite su jautienos faršu ir pagardinkite druska bei pipirais.
4. Atvėsusį įdarą dėkite ant tešlos skrituliukų ir sukite vamzdelius, bet neužspauskite – palikite virtinuko kraštelį neužlipdytą. Tuomet sujunkite skrituliuko galus ir gražiai juos užspauskite.
5. Itališkus virtinukus su mėsa virkite 8–10 minučių. Patiekite pabarsčiusios žalumynais, brandintu sūriu ar apliejusios mėgstamu padažu.
Plačiau skaitykite: Kulinarinė pamokėlė: gaminame „raviolius“ su mėsos įdaru
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų