Ingredientai
- Miltai 550 g 500 g tešlai ir ir 50 g moliūgų padažui
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Aliejus 1 valg. š.
- Vanduo 2 valg. š.
- Druska 2 žiupsnelis po žiupsnelį tešlai ir moliūgų padažui
- Rikotos sūris 300 g
- Sūris 100 g tarkuoto parmidžano
- Moliūgai 400 g minkštimo - moliūgų padažui
- Pienas 150 ml moliūgų padažui
- Sviestas 2 valg. š. moliūgų padažui
- Muskatas 1 arbat. š. žiupsnelis - moliūgų padažui
Kaip gaminti
1. Ant lentelės suberkite miltus, viduryje padarykite duobutę. Įmuškite kiaušinius, supilkite aliejų, vandenį, įberkite druskos ir suminkykite tešlą. Iš jos iškočiokite du plonus vienodo dydžio lakštus.
2. Ant vieno lakšto 6 cm tarpais po šaukštą išdėliokite rikotą. Sūrio kauburėlius užklokite kitu tešlos lakštu. Tešlą tarp įdaro suspauskite pirštais, tada peiliu išpjaustykite kvadratėlius. Kiekvieno kraštelius dar sykį apspaudykite pirštais.
3. Virtinukus dėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite apie 6 minutes. Padėkite šiltai.
4. Moliūgų minkštimą iškepkite orkaitėje ir sutrinkite elektriniu plakikliu.
5. Paruoškite padažą: keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite miltus ir maišydama porą minučių kepinkite. Plona srovele maišydama supilkite pieną. Kai užvirs, sukrėskite moliūgų tyrę, įberkite muskatų, druskos ir dar kelias minutes pakaitinkite. Apliekite karštus raviolius.
6. Tiekite apibarsčiusi tarkuotu parmidžanu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų