Ingredientai
- Ridikėliai 15 vnt. ryšelis, t. y. 15–20 galvučių
- Agurkai 2 vnt.
- Svogūnų laiškai 10 g
- Petražolės 10 g šviežios plokščialapės
- Mėtos 10 g
- Fetos sūris 200 g
- Čiobreliai 1 arbat. š. džiovinti
- Česnakai 1 skiltelės
- Citrinos 1 vnt. šlakelis sulčių
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š. tyras
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis šviežiai malti, pagal skonį
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
Kaip gaminti
1. Nuplautus ir nusausintus ridikėlius supjaustykite plonais griežinėliais, agurkus – kubeliais, o svogūnų laiškus susmulkinkite.
2. Daržoves sudėkite į dvi gilias lėkštes, įdėkite petražolių ir mėtų lapelių (jų nebūtina pjaustyti), išmaišykite.
3. Fetos sūrį padėkite į nedidelę kepimo formą, pabarstykite čiobreliais, įspauskite česnako skiltelę, pašlakstykite aliejumi, citrinos sultimis, pabarstykite pipirais.
4. Iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje kepkite 10-15 minučių, kol sūrio viršus gražiai pagels.
5. Salotas pašlakstykite trupučiu citrinos sulčių, aliejaus, pagardinkite pipirais ir žiupsneliu druskos.
6. Fetą perpjaukite perpus, po gabalėlį uždėkite ant salotų ir nedelsdamos patiekite.
Receptas iš tinklaraščio „Duonos ir žaidimų“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Duonos ir žaidimų“
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita