Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.3 5 / 7
Jau įvertinote šį receptą

Rikotos varškėčiai kriaušėse

Rikotos varškėčiai kriaušėse
Rikotos varškėčiai kriaušėse / Lauros Mizgirytės-Latour nuotr.
Skaitysiu vėliau

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Kriaušės 4 vnt. 4-5 mažos kriaušės, bet tinka ir maži obuoliukai, švieži persikai ar abrikosai
  • Citrinos 1 vnt. 1/4 šaukštelio nutarkuotos geltonosios dalies žievelės
  • Rikotos sūris 1 st. pusriebis
  • Migdolų miltai: (galite pasidaryti pačios- nuplikykite neskrudintus migdolus verdančiu vandeniu, nutrinkite žieveles ir susmulkinkite plaktuve maždaug tokio rupumo, kaip džiūvėsėliai, nepermalkite, nes gausite migdolų sviestą - beje, labai skanų) 100 g
  • Datulės 6 vnt. jei kietos, pamirkykite ir sumalkite, jei norisi saldžiau, galima jų dėti daugiau ir atvirkščiai
  • Kiaušiniai 1 vnt. baltymas
  • Kepimo milteliai 2 g 1/4 šaukštelio
  • Druska 2 g 1/4 šaukštelio
  • Vanilė 1 arbat. š. 1/2 šaukštelio vanilės esencijos arba ketvirtis vanilės lazdelės
  • Uogos: (gervuogės, avietės, mėlynės ar kitos mėgiamos) 1 st.

Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Sumaišykite migdolų miltus, druską ir kepimo miltelius. Sudėkite rikotą, citrinos žievelę bei vanilę ir išmaišykite.

2. Atskirame inde išplakite kiaušinio baltymą iki pusiau standžių putų, atsargiai sukrėskite į rikotos mišinį ir atsargiai sumaišykite.

3. Kriaušes nuplaukite, perpjaukite per pusę, išskobkite sėkliukes ir padarykite duobutę. Nupjauta puse patrinkite jas citrina, kad neparuduotų. Nupjaukite kriaušės apačią tiek, kad tvirtai stovėtų skardoje.

4. Krėskite į kriaušes po šaukštą su kaupu rikotos mišinio, gražiai išlyginkite. Skardą išklokite folija, ištepkite aliejumi arba sviestu, sudėkite kriaušes ir kepkite 20 minučių.

5. Kol keps, uogas petrinkite per sietelį, šiek tiek palikite sveikų, jei norisi, uogų masę pasaldinkite medumi. Lėkštėje padarykite uogų padažo „balutę“, į ją dėkite šiltą kriaušę ir papuoškite uogomis.

Lauros Mizgirytės-Latour receptas

Plačiau skaitykite: „Reali patirtis: būti mama Kalifornijoje...“

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.