Ingredientai
- Kriaušės 4 vnt. 4-5 mažos kriaušės, bet tinka ir maži obuoliukai, švieži persikai ar abrikosai
- Citrinos 1 vnt. 1/4 šaukštelio nutarkuotos geltonosios dalies žievelės
- Rikotos sūris 1 st. pusriebis
- Migdolų miltai: (galite pasidaryti pačios- nuplikykite neskrudintus migdolus verdančiu vandeniu, nutrinkite žieveles ir susmulkinkite plaktuve maždaug tokio rupumo, kaip džiūvėsėliai, nepermalkite, nes gausite migdolų sviestą - beje, labai skanų) 100 g
- Datulės 6 vnt. jei kietos, pamirkykite ir sumalkite, jei norisi saldžiau, galima jų dėti daugiau ir atvirkščiai
- Kiaušiniai 1 vnt. baltymas
- Kepimo milteliai 2 g 1/4 šaukštelio
- Druska 2 g 1/4 šaukštelio
- Vanilė 1 arbat. š. 1/2 šaukštelio vanilės esencijos arba ketvirtis vanilės lazdelės
- Uogos: (gervuogės, avietės, mėlynės ar kitos mėgiamos) 1 st.
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Sumaišykite migdolų miltus, druską ir kepimo miltelius. Sudėkite rikotą, citrinos žievelę bei vanilę ir išmaišykite.
2. Atskirame inde išplakite kiaušinio baltymą iki pusiau standžių putų, atsargiai sukrėskite į rikotos mišinį ir atsargiai sumaišykite.
3. Kriaušes nuplaukite, perpjaukite per pusę, išskobkite sėkliukes ir padarykite duobutę. Nupjauta puse patrinkite jas citrina, kad neparuduotų. Nupjaukite kriaušės apačią tiek, kad tvirtai stovėtų skardoje.
4. Krėskite į kriaušes po šaukštą su kaupu rikotos mišinio, gražiai išlyginkite. Skardą išklokite folija, ištepkite aliejumi arba sviestu, sudėkite kriaušes ir kepkite 20 minučių.
5. Kol keps, uogas petrinkite per sietelį, šiek tiek palikite sveikų, jei norisi, uogų masę pasaldinkite medumi. Lėkštėje padarykite uogų padažo „balutę“, į ją dėkite šiltą kriaušę ir papuoškite uogomis.
Lauros Mizgirytės-Latour receptas
Plačiau skaitykite: „Reali patirtis: būti mama Kalifornijoje...“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita