Ingredientai
- Morkos 3 vnt. 3 - 4
- Paprikos 1 vnt. raudonoji saldžioji
- Ryžiai 300 g rizoto
- Svogūnai 1 vnt.
- Vynas 1 vnt. sauso balto
- Daržovių sultinys 600 ml ekologiško iš kubelių
- Parmezano sūris 70 g tarkuoto
- Ciberžolė 1 arbat. š. žiupsnis
- Sviestas 2 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Į puodą įpilkite 600 ml vandens, statykite ant ugnies. Kai užvirs, įdėkite 2–3 sultinio kubelius, įberkite ciberžolių ir porą minučių pakaitinkite. Nukelkite nuo ugnies.
2. Kitame giliame puode storu dugnu išlydykite šaukštą sviesto. Sudėkite smulkintus svogūnus ir kepinkite, kol pagels. Suberkite ryžius ir maišydama kepinkite, kol taps skaidrūs. Supilkite vyną, kaitinkite, kol jis išgaruos. 3. Dalimis supilkite daržovių sultinį. Virkite, ant silpnos ugnies apie 10 minučių. Sudėkite nuskustas smulkintas morkas, saldžiąsias paprikas ir virkite dar apie 10 minučių. Pagal skonį pagardinkite pipirais, pasūdykite.
3. Nukėlusi nuo ugnies, suberkite tarkuotą parmezaną, įdėkite šaukštą sviesto, išmaišykite. Tiekite vieną ar su virta paukštiena.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita