Ingredientai
- Sviestas 100 g Tešlai
- Miltai 180 g Tešlai
- Cukrus 100 g Tešlai
- Citrinos 1 vnt. Tešlai; šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės
- Moliūgai 1500 g Įdarui
- Kiaušiniai 1 vnt. Tešlai ir įdarui dar 3 vnt.
- Grietinėlė 120 ml Įdarui; riebios
- Rudasis cukrus 100 g Įdarui
- Cinamonas 1 arbat. š. Įdarui
- Imbieras 1 arbat. š. Įdarui; pusė šaukštelio malto
- Gvazdikėliai 1 arbat. š. Įdarui; žiupsnelis maltų
- Druska 1 arbat. š. Tešlai; žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Miltus sutrupinkite su kambario temperatūros sviestu. Įmuškite kiaušinį, supilkite cukrų, įberkite žiupsnelį druskos, sukrėskite citrinos žievelę, minkykite rankomis, kol tešla taps vientisa. Suformuokite gumulą, įvyniokite į plėvelę ir 3 val. palaikykite šaldytuve.
2. Iškočiokite iš tešlos 28 cm skersmens lakštą ir įtieskite į 24 cm skersmens apvalią skardą. Prispauskite kraštus. Lakštą subadykite šakute, užklokite folija, įberkite žirnių. Kepkite 180ºC temperatūros orkaitėje maždaug 15 min. Išberkite žirnius. Pyrago pagrindą palikite atvėsti.
3. Moliūgą nulupkite, pašalinkite sėklas, supjaustykite minkštimą dideliais kubeliais, sudėkite į skardą ir kepkite 180ºC karštumo orkaitėje apie 50 min. Keptą moliūgą nusunkite, atvėsinkite ir sutrinkite. Pyragui reikės 2 puodelių moliūgų tyrės.
4. Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus. Baltymus suplakite iki standžių putų. Dubenyje sumaišykite moliūgų tyrę, grietinėlę, su cukrumi išsuktus kiaušinių trynius ir prieskonius. Sukrėskite baltymus ir gerai išmaišykite.
5. Supilkite masę ant pusiau iškepusio pyrago papločio, pašaukite į 200ºC temperatūros orkaitę, kepkite 35 min., apibarstykite cukrumi ir cinamonu ir dar pakepkite 5 min. Atvėsinkite, supjaustykite ir patiekite su plakta grietinėle.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita