Ingredientai
- Miltai 2 st. artipilnės, tešlai
- Vanduo 1 st. nepilna, tešlai
- Druska 1 arbat. š. žiupsnelis tešlai
- Faršas 150 g paukštienos; įdarui
- Kininiai kopūstai (įdarui) 150 g
- Svogūnai 1 vnt. įdarui
- Morkos 1 vnt. įdarui
- Konservuoti bambukų daigai (nedidelis indelis įdarui) 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės įdarui
- Vynas 1 valg. š. sauso; įdarui
- Rudasis cukrus 1 arbat. š. įdarui
- Sojų padažas 1 arbat. š. įdarui
- Aitriųjų paprikų padažas (įdarui) 1 arbat. š.
- Sezamų aliejus 1 arbat. š. įdarui
- Kukurūzų miltai (įdarui) 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Paruoškite tešlą. Į dubenį suberkite miltus ir druską, maišydama po truputį supilkite vandenį. Maišykite, kol teška taps tąsi. Uždenkite ją rankšluostėliu ir palikite, kad bent pusvalandį pastovėtų.
2. Tada tešlą plonai iškočiokite ir norimo dydžio puodeliu išspauskite apskritimus.
3. Svogūną ir česnaką nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite sezamų aliejuje. Tada sumeskite pjaustytą kopūstą, tarkuotą morką, kiek pakepinkite, sudėkite šakute maigytą faršą, dar kelias minutes pakepkite, supilkite visus prieskonius, vyną, galiausiai įmaišykite bambukų daigus ir kukurūzų miltus – įdaras turi būti tirštas.
4. Ant kiekvieno tešlos skritulėlio krėskite įdaro, tada suformuokite virtinukus, o tešlos kraštelius gerai užspauskite.
5. Virtinukus virkite apie 10 minučių kiaurasamtyje – bus patogiau išgriebti.
6. Tiekite su sojų padažu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Indų