Ingredientai
- Jautiena 300 g filė
- Brokoliniai kopūstai 1 vnt.
- Porai 1 vnt.
- Pievagrybiai 10 vnt.
- Paprikos 1 vnt. geltona saldžioji
- Česnakai 3 skiltelės
- Svogūnai 1 vnt.
- Rudasis cukrus 1 valg. š.
- Sojų padažas 2 valg. š. tamsaus
- Ryžių actas 1 valg. š.
- Medus 1 valg. š.
- Aliejus 1 valg. š. šlakelis kepimui
- Aitrioji paprika 1 vnt.
- Rytietiškų prieskonių mišinys (pagal skonį) 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite pailgomis juostelėmis, apšlakstykite sojų padažu, skystu medumi, ryžių actu, gerai įtrinkite ir palikite pusvalandžiui pasimarinuoti, tada iškepkite kiniškoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
2. Keptą mėsą nustumkite į keptuvės šonus, centre pakepinkite smulkintus česnakus, svogūnus, aitriąją papriką.
3. Kai prieskoniai dailiai pagels, sumeskite porus, šiek tiek vėliau žiedynėliais išskirstytus brokolinius kopūstus, galiausiai saldžiąsias paprikas, smulkintus grybus, suberkite cukrų, kelis kartus permaišykite ir pagardinkite rytietišku prieskonių mišiniu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Indų