Ingredientai
- Makaronai 200 g ryžių makaronų
- Vištiena 250 g filė
- Sezamų aliejus 2 valg. š.
- Česnakai 2 skiltelės
- Paprikos 1 vnt. raudona
- Salierai 2 vnt. stiebai
- Imbieras 1 vnt. gabalėlis šaknies
- Sojų padažas 2 valg. š.
- Vorčesterio padažas 2 valg. š.
- Aštrus mangų padažas 4 valg. š.
- Pipirai 1 arbat. š. apelsininių
- Sezamo sėklos 1 arbat. š. skrudintų
Kaip gaminti
1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite juostelėmis, įtrinkite apelsininiais pipirais, apšlakstykite „Vorčesterio“ bei sojų padažais ir valandai palikite, kad pasimarinuotų.
2. Marinuotą vištieną iš visų pusių apkepkite karštuose riebaluose ir išgriebusi nusausinkite ant popierinio rankšluosčio.
3. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės.
4. Imbiero šaknį sutarkuokite, česnaką nulupkite, sukapokite ir, kol dailiai apskrus, pakepinkite sezamų aliejuje.
5. Išvalytą ir juostelėmis supjaustytą papriką ir smulkintus salierų stiebus suberkite į česnakus ir vos vos pakepinkite, tik neperkepkite – daržovės neturi būti ištižusios.
6. Į keptuvę su daržovėmis sumeskite makaronus, vištieną, viską kiek pakaitinkite, supilkite aštrų mangų padažą ir, jei naudosite, apibarsčiusi sezamų sėklomis, tiekite į stalą.
Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant mėsos marinavimo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita