Ingredientai
- Ryžiai 350 g nevirti
- Sutirštintas pienas 300 g be cukraus
- Tepamas sūrelis: 100 g
- Konservuota vištienos sriuba (skardinė): 400 ml
- Vanduo 120 ml
- Česnakai 4 g ½ šaukštelio česnakų miltelių
- Šaldytos daržovės (mišinys ar viena rūšis, nelygu valgytojų skonis): 400 g
- Sūris 100 g fermentinis
- Vištiena 400 g keptos
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
- Druska 1 žiupsnelis
- Pomidorai 1 vnt.
Kaip gaminti
1. Į ugniai atsparų indą, supilkite sutirštintą pieną, sukrėskite sūrelį ir šakute pamaišykite, kad masė pasidarytų vientisesnė.
2. Supilkite tirštą sriubą, įpilkite vandens, suberkite česnakų miltelius, pasūdykite, pagardinkite prieskoniais.
3. Suberkite nuplautus ir nuvarvintus ryžius, sudėkite nedideliais gabaliukais supjaustytą mėsą, labai gerai išmaišykite. Galiausiai suberkite daržoves ir atsargiai pamaišykite.
4. Paruoštą apkepą uždenkite (dangčiu ar folijos lakštu) ir 180 °C karštumo orkaitėje kepkite 35 min. Paskui dangtį nuimkite, uždėkite pomidoro riekeles, suberkite tarkuotą sūrį ir kepkite dar 10–15 min., kol sūris išsilydys. Išjungus orkaitę kepinį joje palaikykite dar 5 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita