Ingredientai
- Ryžiai 375 g 1–1,5 stiklinės
- Pienas 500 ml
- Cukrus 2 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. tarkuota žievelė
- Vanilinis cukrus 2 valg. š.
- Likeris 2 valg. š. kiaušinių likeris
- Grietinėlė 100 ml riebi
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis
- Vaisiai 200 g 1 indelis konservuotų vaisių
- Sviestas 3 valg. š. formelėms ištepti
Kaip gaminti
1. Ryžius išvirkite piene ant silpnos ugnies. Virdami suberkite cukrų, druską, vanilinį cukrų, citrinų žieveles. Išvirtą košę šiek tiek atvėsinkite.
2. Kiaušinius išplakite su grietinėle, likeriu ir sumaišykite su virtais ryžiais.
3. Paruoštą mišinį sudėkite į nedideles formeles, išteptas sviestu, ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 20 minučių.
4. Iškepusį ryžių skanėstą išverskite ant lėkštės, ant viršaus uždėkite konservuotų vaisių ir apšlakstykite jų sirupu.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita