Ingredientai
- Krapai 1 sauja
- Agurkai 3 kg
- Vanduo 1500 ml marinatui
- Svogūnai 2 vnt. marinatui
- Juodieji pipirai 1 valg. š. žirneliai - marinatui
- Actas 200 ml 9 proc. galima ir daugiau, pagal skonį - marinatui
- Cukrus 200 g marinatui
Kaip gaminti
- Į puodą supilkite vandenį, actą, cukrų, pipirus, sumeskite nuluptus ir žiedais supjaustytus svogūnus.
- Užkaiskite ir maišydami, kad ištirptų cukrus, užvirkite. Palikite atvėsti.
- Krapus nuplaukite ir susmulkinkite. Agurkus nuplaukite, supjaustykite griežinėliais ir dėkite į paruoštus stiklainius, sluoksniuodami su smulkintais krapais.
- Užpilkite atvėsintu marinatu, pridenkite dangteliais (neužsukite) ir palaikykite dvi dienas.
- Tuomet marinatą nupilkite, užvirkite, atvėsinkite ir vėl užpilkite agurkus. Sandariai užsukite dangtelius.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita