Ingredientai
- Apelsinai 2 vnt. saldūs, gražios formos
- Burokėliai 4 vnt. nedideli, virti
- Ožkų pieno sūris 150 g
- Kedrinės pinijos 100 g skrudintų
- Salotos 1 vnt. saujelė nedidelių lapelių
- Kriaušės 1 vnt.
- Balzaminis padažas 2 arbat. š.
- Sultys 1 valg. š. citrinų ir 1 arbat. š. užpilui
- Aliejus 1 valg. š.
- Viduržemio jūros virtuvės prieskoniai 1 arbat. š.
- Medus 1 arbat. š. užpilui
- Grūdėtosios garstyčios (užpilui) 1 arbat. š.
- Česnakai 1 skiltelės užpilui
Kaip gaminti
1. Burokėlius supjaustykite griežinėliais, po vieną išdėliokite karščiui atsparioje kepimo skardoje, apšlakstykite balzaminio padažo, citrinų sulčių ir aliejaus užpilu, pagardinkite prieskoniais ir, iki apskrus kaip traškučiai, kepkite orkaitėje.
2. Apelsinus gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, perpjaukite per pusę, išskobkite vidų, nuo išimtų apelsinų skiltelių pašalinkite baltąją odelės dalį ir apelsinus kiek pasmulkinkite.
3. Kriaušę nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius, supjaustykite kubeliais ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.
4. Kedrines pinijas paskrudinkite, ožkų pieno sūrį supjaustykite kubeliais.
5. Giliame dubenyje sumaišykite riešutus, kriaušes, apelsinus, ožkų pieno sūrį ir po truputį krėskite į išskobtas apelsinų puseles. Ant viršaus dėkite atvėsintų burokėlių trakučių ir po salotos lapelį.
6. Užkandėlę apliekite padažu, paruoštu iš nurodytų ingredientų.
Plačiau skaitykite: Gurmaniški patiekalai iš burokėlių
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita