Ingredientai
- Svogūnai 1 vnt.
- Pomidorai 16 vnt. vyšninių
- Agurkai 2 vnt.
- Džiovinti pomidorai 8 vnt.
- Salotos 300 g įvairių
- Alyvuogių aliejus 50 ml Padažui
- Citrinos 1 vnt. Padažui; 2 šaukštai šviežiai spaustų citrinų sulčių
- Medus 1 valg. š. Padažui; skysto
- Druska 1 arbat. š. Padažui; pusė šaukštelio
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. Padažui; žiupsnelis stambiai maltų
Kaip gaminti
1. Nulupkite svogūną, supjaustykite kuo plonesniais griežinėliais. Vyšninius pomidorus supjaustykite puselėmis, agurkus – griežinėliais, saulėje džiovintus pomidorus – juostelėmis.
2. Nuplaukite ir nuvarvinkite salotas.
3. Supilkite į dubenį alyvuogių aliejų, citrinų sultis ir medų, pasūdykite, pagardinkite pipirais, plakite šluotele, kol ištirps medus.
4. Užpilkite padažą ant salotų, sudėkite svogūnus, agurkus, džiovintus ir šviežius pomidorus, atsargiai išmaišykite. Tiekite prie keptos mėsos arba valgykite vienas su šviežia balta bandele.
Kulinaro patarimas. Jei ruošiatės iškylauti toli nuo namų, paruoštą padažą salotoms supilkite į nedidelį stiklainį, supjaustytas daržoves sudėkite į sandarų indą. Prieš tiekdama salotas, sudėkite daržoves į plastikinį maišelį, supilkite padažą, papurtykite ir iškrėskite atgal į indą.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams, Žaliavalgiams
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita