Ingredientai
- Salotos 20 g gražgarstės
- Kumpis 25 g vytintas
- Alyvuogės 1 valg. š. juodosios be kauliukų
- Figos 2 vnt. gerai sunokusios
- Pomidorai 2 vnt. nedideli
- Sūris 2 valg. š. kieto, pvz. "Džiugas"
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š. padažui
- Citrinos 1 vnt. 2 valg. š. sulčių - padažui
- Druska 1 žiupsnelis
- Raudonėliai 1 žiupsnelis padažui
- Bazilikai 1 žiupsnelis padažui
- Cukrus 1 žiupsnelis padažui
Kaip gaminti
1 .Salotas nuplaukite, nusausinkite ir išdėliokite lėkštėje. Ant viršaus dėkite skiltelėmis pjaustytų pomidorų, į keturias dalis padalytų figų, berkite alyvuogių ir šviežiai tarkuotų sūrio drožlių.
2. Ant viršaus dailiai išdėliokite vytinto kumpio griežinėlius. Salotas apšlakstykite padažu, paruoštu iš aliejaus, citrinų sulčių ir įvairių prieskonių.
Kulinaro patarimas. Šias salotas skanu ruošti ir su kepintomis figomis bei paskrudintu kumpiu, tik pomidorų nereikėtų dėti.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Salotos
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita