Ingredientai
- Lašiša 200 g
- Salotos 1 vnt. 1 didelė gūžė romėniškų salotų
- Paprikos 1 vnt. raudona
- Svogūnų laiškai 10 g
- Krapai 5 g šakelė, pagal skonį
- Pomidorai 10 vnt. maži
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Aitrioji paprika 1 žiupsnelis džiovinta
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Medus 5 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. pusė
Kaip gaminti
1. Supjaustykite visas daržoves. Romėnišas salotas aš visada sulaužau rankomis (lieka visas jų traškumas ir taip greičiau :) ).
2. Pasigaminkite medaus padažą: į nedidelį indą sudėkite medų, žiupsnelį druskos, išspauskite citriną (svarbu, kad neliktų kauliukų) ir maišykite, kol medus ištirps. Tuomet supilkite alyvuogių aliejų. Sumaišykite ir pilkite paruoštą padažą ant salotų.
3. Lašišą pakepinkite su druska, pipirais ir džiovintu čiliuku.
Receptas iš tinklaraščio „Ievos receptai“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Ievos receptai“
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita