Ingredientai
- Bazilikai 125 g šviežių
- Migdolai 125 g
- Česnakai 4 skiltelės
- Citrinos 1 vnt. šaukštelis nutarkuotų citrinos žievelių
- Džiovinti pomidorai 250 g aliejuje išmirkytų
- Sūris 125 g smulkiai tarkuoto parmezano
- Alyvuogių aliejus 1 st.
- Druska 1 arbat. š. žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Migdolus suberkite ant popieriumi išklotos skardos ir apie 10 min. paskrudinkite karštoje orkaitėje, pašalinkite luobeles.
2. Nuvarvinkite saulėje džiovintus pomidorus, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
3. Į virtuvės kombaino indą sudėkite bazilikus, skrudintus migdolus, česnaką, citrinos žieveles, įberkite žiupsnelį druskos, susmulkinkite. Sudėkite saulėje džiovintus pomidorus ir tarkuotą sūrį, sutrinkite iki vientisos masės, toliau maišydama plona srovele supilkite alyvuogių aliejų.
4. Sukrėskite padažą į stiklainius, uždenkite dangteliu ir laikykite šaldytuve iki 6 savaičių.
Kulinaro patarimas. Itališkos duonos riekelę patepkite tepamuoju varškės sūreliu, ant viršaus užtepkite saulėje džiovintų pomidorų užtepo. Gardinkite užtepu makaronų patiekalus, tiekite kaip padažą prie mėsos patiekalų.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Padažai, Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita