Ingredientai
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 200 g keli lakštai
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Cukrus 1 valg. š.
- Cinamonas 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Tešlą atšildykite, iškočiokite ir supjaustykite išilgai plonomis lygiomis juostelėmis (iš vieno lakšto iškepsite maždaug du sausainius). Jei norite stambesnio sausainių rašto – juosteles pjaustykite storesnes.
2. Maždaug iki vidurio supjaustytos tešlos kas antrą juostelę užlenkite.
3. Po vieną dėkite juosteles kryžmai ant jau sulenktų ir vėl jas atlenkite. Taip kartokite, kol gausite vientisą iš juostelių supintą tešlą.
4. Su puodeliu (ant kurio dėsite iškeptus sausainius) įspauskite supintoje tešloje apskritimą. Galite tai daryti ir su tinkamo dydžio formele.
5. Atsargiai perkelkite sausainius į įkaitintą orkaitę, patepkite viršų kiaušinio plakiniu ir, prieš baigiant kepti, apibarstykite gausiai cinamono ir cukraus mišiniu.
Skanaus!
Plačiau skaitykite: „Džiazuojame“ virtuvėje: sausainėliai „Dangteliai“