Ingredientai
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Sviestas 100 g
- Cukrus 100 g
- Vanilinis cukrus 1 valg. š.
- Miltai 120 g
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Pirmiausia susmulkinkite kambario temperatūros sviestą – peiliu supjaustykite kuo mažesniais gabalėliais arba (kiek įmanoma) sutarkuokite burokine tarka.
2. Suberkite į vieną indą visus birius produktus, sudėkite sviestą, įmuškite kiaušinius, gerai išminkykite tešlą ir palaikykite ją valandą arba kelias šaldytuve.
3. Išėmus iš šaldytuvo formuokite iš tešlos kiek didesnius nei arbatinis šaukštelis rutuliukus. Tuomet suplokite juos miltais pabarstyta lopetėle arba kitu lygiu įrankiu. Dar mažesniu daiktu (pvz. kamščiu nuo vyno) įspauskite į vidurį apskritimus ir galiausiai mediniu pagaliuku padarykite „sagutėms“ skylutes – dvi arba keturias.
4. Apie 20 min. kepkite sausainius įkaitintoje orkaitėje, ant kepimo popieriumi padengtos skardos, kol jie gražiai pagels.
P. S. Jei norite paįvairinti sausainius, į tešlą dėkite maistinių dažų – gausite labai tikroviškas spalvingas „sagutes“. Taip pat jų viršų galite aplieti šokoladu – vaikams turėtų ypač patikti. Taigi, leiskite pasireikšti vaizduotei ir skanaus!
Plačiau skaitykite: „Džiazuojame“ virtuvėje: sausainiai „sagutės“