Ingredientai
- Faršas 450 g
- Aliejus 1 valg. š.
- Svogūnai 2 vnt. 100 g
- Morkos 3 vnt. 200 g
- Salierai 3 vnt. lapkočiai ir bulvių košei 200 g salierų šakniagumbių
- Porai 2 vnt.
- Pomidorų padažas 1 valg. š.
- Vorčesterio padažas 1 valg. š.
- Jautienos sultinys 350 ml
- Lęšiai 100 g raudonųjų
- Bulvės 800 g Bulvių košei
- Pienas 75 ml Bulvių košei
- Sviestas 2 valg. š. Bulvių košei
- Petražolės 3 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. Bulvių košei pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. Bulvių košei pagal skonį
Kaip gaminti
1. Didelėje storasienėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite mėsą ir maišydami (geriausia – mediniu šaukštu) ant didelės ugnies kepinkite 5 min.
2. Apkepusią mėsą nustumkite į keptuvės pakraščius, sumažinkite ugnį, sudėkite smulkiai sukapotus svogūnus ir kepkite, kol jie pasidarys skaidrūs. Tada sudėkite stambiai sutarkuotas morkas, griežinėliais supjaustytus salierų lapkočius, žiedeliais supjaustytus porus, pomidorų tyrę. Daržoves sumaišykite (mėsos nelieskite), supilkite sultinį, suberkite lęšius, pridenkite keptuvę ir troškinkite ant silpnos ugnies (retkarčiais pamaišykite).
3. Kai lęšiai suminkštės (maždaug po 20 min.), sudėkite „Worcestershire“ padažą ir viską sumaišykite (taip pat mėsą). Troškinį sukrėskite į ugniai atsparų indą, apibarstykite susmulkintais petražolių lapeliais.
4. Paruoškite bulvių košę: stambiai supjaustytas bulves ir salierų šakniagumbius užpilkite verdančiu vandeniu ir ant mažos ugnies virkite 15–20 min. Suminkštėjusias daržoves nukoškite, užpilkite verdančiu pienu, sudėkite sviestą, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir sugrūskite košę.
5. Košę sukrėskite ant troškinio, išlyginkite paviršių ir 200°C karštumo orkaitėje kepkite 20 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Anglų