Ingredientai
- Makaronai 250 g spagečiai
- Sardinės: nedidelės skardinės 2 vnt.
- Razinos 30 g saujelė
- Pomidorai 1 vnt. didesnė skardinė smulkintų pomidorų be odelių
- Svogūnai 2 g didesni
- Česnakai 1 skiltelės
- Kaparėliai 2 valg. š.
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Džiūvėsiai 1 st.
- Druska 1 arbat. š.
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Riešutai 30 g kedrinės pinijos
Kaip gaminti
1. Pirmiausia paruoškite padažą: du didesnius svogūnus ir česnako skiltelę nulupkite, supjaustykite mažais gabalėliais ir pakepinkite aliejuje. Sudėkite ant rankšluosčių popieriaus nusausintas sardines ir kaitinkite, kol jos sušils.
2. Į padažą supilkite konservuotus pomidorus, viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir dar 10 min. kaitinkite, kol padažas sutirštės. Makaronus išvirkite su druska, kaip nurodyta ant pakuotės. Nepervirkite – viduje makaronai turi būti kietoki.
3. Virtus makaronus išdėliokite į lėkštes. Ant viršaus krėskite padažo, berkite kaparėlių, sausoje keptuvėje skrudintų pinijų ir orkaitėje skrudintų džiūvėsėlių. Į kiekvieną lėkštę įberkite ir po truputį karštame vandenyje mirkytų razinų.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų