Ingredientai
- Sviestas 200 g
- Cukrus 200 g
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Lazdynų riešutai 125 g
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Miltai 200 g
- Cinamonas 2 arbat. š.
- Kakava 2 valg. š.
- Pieniškas šokoladas 200 g
- Obuoliai 5 vnt.
- Romas 50 ml
Kaip gaminti
1. Sviestą ištrinkite su cukrumi, po vieną įmuškite kiaušinius, supilkite susmulkintus riešutus, kepimo miltelius, 200 g miltų, cinamoną ir kakavą. Viską gerai išmaišykite.
2. Orkaitę įkaitinkite iki 200°C. Kepimo formą ištepkite sviestu.
3. Penkis obuolius nulupkite, supjaustykite gabaliukais, sumaišykite su romu ir sudėkite į tešlą. Ją supilkite į formą ir kepkite 50–60 min.
4. Iškepusiam pyragui leiskite atvėsti ir apipilkite ištirpintu šokoladu.