Ingredientai
- Kiaušiniai 2 vnt. ir 2 tryniai
- Juodasis šokoladas 120 g
- Sviestas 100 g ir šiek tiek formelėms ištepti
- Cukrus 3 valg. š.
- Miltai 3 valg. š.
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Šokoladą ir sviestą palengva ištirpinkite vonelėje virš garų ant mažos ugnies ir palikite, kad truputį pravėstų. Per tą laiką kiaušinius su paprastu ir vaniliniu cukrumi išplakite iki vientisos masės, tada po vieną įplakite trynius.
2. Į kiaušinių plakinį po truputį įmaišykite išlydytą šokoladą, tada per sietelį palengva suberkite miltus.
3. Nedideles kepimo formeles (tai svarbu, kad pudingas tinkamai iškeptų) patepkite riebalais, supilkite pudingą ir bent dviem valandoms pastatykite į šaldytuvą – jis turi sustingti.
4. Kepkite pudingą gerai įkaitintoje orkaitėje apie 12–15 min. Viršus turi kiek pakilti ir dailiai apskrusti, o vidus likti šiek tiek skystas.
5. Tada atsargiai, nuėmusi peiliu nuo indo sienelių, iškratykite pudingą į desertines lėkšteles taip, kad neišsilietų skystas šokoladas.
6. Tiekite su vaniliniais ledais, plakta grietinėle ir mėtos lapeliu.
Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita