Ingredientai
- Šparaginės pupelės 200 g
- Smidrai 200 g t. y. smidrai
- Žirniai 200 g žalieji žirneliai
- Cukinijos 200 g jaunų
- Gražgarstės 100 g
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š. padažui
- Citrinos 1 vnt. 0,5 sulčių - padažui
- Garstyčios 1 valg. š. "Dižono" - padažui
- Medus 1 arbat. š. 0,5 skysto - padažui
- Pipirai 1 žiupsnelis padažui
Kaip gaminti
1. Šparagines pupeles nuplaukite, jei reikia, nupjaukite galus. Patrumpinkite sumedėjusius smidrų galus, atsargiai paskuskite sukietėjusias žieveles. Cukinijas supjaustykite plonais griežinėliais.
2. Pupeles, smidrus, cukinijas ir žirnelius keptuvėje užpilkite vandeniu (kad apsemtų) ir virkite kelias minutes, kol suminkštės. Nukoškite.
3. Iš nurodytų produktų išmaišykite padažą.
4. Į lėkštę sudėkite šiltas virtas daržoves, apipilkite padažu, patiekite su gražgarstėmis.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė