Ingredientai
- Špinatai 500 g švieži arba šaldyti
- Kiaušiniai 5 vnt.
- Varškė 200 g
- Česnakai 1 skiltelės
- Lašiša 200 g rūkyta
- Kaparėliai 1 valg. š.
- Sviestas 1 arbat. š.
- Prieskoniniai žalumynai 1 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Špinatus gerai nuplaukite, nuvarvinkite, susmulkinkite virtuviniu kombainu.
2. Varškę sugrūskite elektriniu grūstuvu iki vientisumo, įmaišykite išspaustą česnaką ir prieskonines žoleles, šiek tiek pasūdykite. Jei labai tiršta, įpilkite šaukštą grietinėlės.
3. Dubenyje suplakite kiaušinius su žiupsneliu druskos, įmaišykite smulkintus špinatus. Skardą išklokite kepimo popieriumi, patepkite sviestu. Supilkite plaktus kiaušinius, tolygiai paskirstykite. Kiaušinių ir špinatų lakštas turėtų būti 1–2 mm storio.
4. Kepkite 200°C temperatūros orkaitėje 25–30 min. Leiskite atvėsti.
5. Špinatų lakštą aptepkite varškės kremu, išdėliokite griežinėliais pjaustytą lašišą, pabarstykite kaparėliais. Susukite į ritinį, apvyniokite plėvele ir bent tris valandas palaikykite šaldytuve.
6. Prieš patiekdama supjaustykite griežinėliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita