Ingredientai
- Špinatai 50 g 2 saujelės jaunų lapelių
- Riešutai 40 g sūdytų braziliškų riešutų
- Paprikos 5 g šaukštelis smulkintos raudonos paprikos
- Spanguolės 80 g džiovintų
- Mėlynųjų pelėsių sūris 100 g
- Citrinos 1 vnt. Užpilui; pusės citrinos sulčių
- Medus 1 valg. š. Užpilui; skysto
- Aliejus 3 valg. š. Užpilui; ryžių
- Česnakai 2 skiltelės Užpilui
- Viduržemio jūros virtuvės prieskoniai 1 arbat. š. Užpilui
Kaip gaminti
1. Špinatų lapelius perrinkite, kotelius nuskabykite, lapelius nuplaukite, nusausinkite specialioje salotų džiovykloje, o jei tokios neturite – ant virtuvinio rankšluosčio. Sudėkite į sandarų indą ir valandai pastatykite į šaldytuvą, kad lapeliai būtų traškesni. Išimtus lapelius išdėliokite lėkštėje.
2. Spanguoles išmirkykite karštame vandenyje, nusausinkite, berkite ant špinatų. Ten pat berkite riešutus ir šakute trupintą sūrį.
3. Paruoškite padažą: česnakus nulupkite, susmulkinkite, sumaišykite su medumi, aliejumi, citrinų sultimis, saldžiosios paprikos gabalėliais ir prieskoniais. Padažą palikite 15 min., kad susimaišytų prieskoniai, tada pilkite ant salotų.
4. Tiekite su orkaitėje ar keptuvėje pašildyta itališkos tamsios duonos riekele.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita